Aurea 2019
Nominujte projekat
Vaše predloge za investiciju godine možete nominovati do 1. marta 2019. popunjavanjem formulara ili preuzimanjem dokumenta u word formatu i slanjem na aurea@ekapija.com.

Organizator nagrade “Aurea”

Portal “eKapija” je vodeći poslovni portal u Srbiji koji pruža informacije o aktuelnim privrednim i ekonomskim dešavanjima u regionu jugistočne Evrope. Osim pregleda najnovijih vesti i izveštaja iz zemlje i regiona, “eKapija” obezbeđuje i ekonomske analize, izveštaje sa berze, najave novih investicija, pregled najnovijih tendera i pobednika tendera, kao i sveobuhvatnu bazu privrednih i pravnih subjekata, koja trenutno sadrži više od 140.000 dokumenata.

Informacije su dostupne korisnicima “eKapija” na portalu www.ekapija.com  kao i putem elektronskih biltena koji čitaocima stižu na e-mail adresu. Dnevni poslovni bilten “eKapija” je prilagođen specifičnim zahtevima svakog korisnika i sadrži informacije koje su izdvojene kao bitne za njegovo poslovanje. Koncipiran kao B2B servis, portal “eKapija” predstavlja efikasnu platformu za razmenu informacija među privrednim subjektima.

Portal “eKapija” je trojezičan, tako da je osim na srpskom, dostupan i na engleskom i nemačkom jeziku. Osim Srbije, portal “eKapija“ www.ekapija.com, postoji i u Bosni i Hercegovini ba.ekapija.com.

Poslovni portal “eKapija” dodelu nagrade “Aurea” organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno korisnom poslovanju i bez ikakvog finansijskog interesa.

Partner na dodeli nagrada “Aurea 2018”

Skoro 70 godina, kompanija “Coface” je jedan od najvećih igrača na tržištu osiguranja kredita. Doprinosi razvoju 35.000 kompanija širom sveta, koje pomažu i savetuju u svim fazama razvoja kako bi sprečili i umanjili rizik. To omogućava 4.400 zaposlenih u 66 zemalja u okviru Grupe kao i predstavništva u više od 200 zemalja. “Coface” je vodeći dobavljač usluga za poslovne informacije i upravljanje potraživanjima u srednjoj i istočnoj Evropi, području sa istaknutim potencijalom rasta.
Glavni zadatak, kako kažu u ovoj kompaniji, je zaštita preduzeća – od malih i srednjih do multinacionalnih kompanija – od neplaćenih faktura koje mogu ugroziti njihovo poslovanje. Osmislili su niz rešenja za kreditno osiguranje koja pokrivaju 4 ključna zahteva izražena od strane preduzeća za izvoz: osiguranje njihove prodaje, finansiranje njihovog razvoja, pokrivanje rizika od slučaja do slučaja i procena tržišta.
Svoje predstavništvo u Srbiji kompanija ima od 2007. godine.

Izveštaji o bonitetu, koje kompanija nudi na našem tržištu, omogućavaju korisnicima pristup online bazi podataka koja sadrži više od 12 miliona preduzeća iz zemalja srednje i istočne Europe, izveštaje koji uključuju ocenu kreditne sposobnosti, podatke o plaćanju i maksimalne preporučene kreditne limite, godišnju reviziju 4,2 miliona kompletnih setova finansijskih izveštaja (350 miliona pojedinačnih finansijskih izveštaja), informacije u vezi nesolventnosti za više od 570.000 preduzeća iz zemalja srednje i istočne Evrope uz 85.000 slučajeva naplate potraživanja koji se svake godine unose u bazu.
Kompanija “Coface Srbija” u uslugama naplate potraživanja pruža stručnu podršku zasnovanu na višegodišnjem iskustvu kako za domaće tako i inostrane poverioce i dužnike.
Stručnjaci u Srbiji rade uz pomoć online baze podataka o naplati potraživanja (DCON) i najnovijih informacija iz “Coface” baze podataka (ICON) koja obuhvata više od 12.000.000 preduzeća iz zemalja centralne i istočne Evrope.
Kompanija pomaže u smanjivanju rizika, povećanju likvidnosti, poboljšavanju novčanih tokova i povećavanju povraćaja uloženog kapitala, čime svojim klijentima osigurava bolju ocenu kreditne sposobnosti.