Nominovani za "Aurea" nagradu
HCP - Prodajni terminal Symphony POS

Prateći svetske trendove, kompanija HCP iz Trstenika razvila je Symphony POS uređaj sa ciljem da olakša poslovanje onima koji mogu i moraju koristiti POS terminale u svojim privrednim aktivnostima. Reč je o 100% domaćem proizvodu koji je od ideje, preko R&D pa sve do proizvodnje razvijen u Srbiji.

Ovaj proizvod je inovativno “all in one” rešenje koje predstavlja kombinaciju touch screen uređaja i fiskalnog štampača, objedinjenih u jedinstvenu celinu, a pri tome poseduje sve karakteristike računara.

Symphony POS je visokosofisticirani uređaj, pogodan širokom spektru radnih operacija, primenjiv kako za fiskalna tako i za nefiskalna tržišta.

Nominovani uređaj je mali, kompaktan, projektovan i proizveden u skladu sa svim zakonskim propisima.

Još u toku razvoja uređaja, u Tanzaniji su ostvareni prvi kontakti i iskazano je veliko interesovanje, a nakon sertifikacije u toj afričkoj zemlji krenuo je i prvi izvoz.

Kompanija HCP vratila se nedavno sa najvećeg svetskog sajma maloprodaje Euro Shop u Dizeldorfu, koji im je otvorio nove poslovne mogućnosti, pružio značajna poznanstva kao i sveže ideje.

INOVATIVNOST

Kompanija HCP već godinama uspeva da domaćem i inostranom tržištu ponudi asortiman koji je “u koraku” sa vodećim svetskim trendovima.

Symphony POS je domaći proizvod razvijen sa ciljem olakšanja poslovanja svima onima koji mogu i moraju koristiti POS terminale u svojim privrednim aktivnostima. Ovaj proizvod je inovativno “all in one” rešenje jer predstavlja kombinaciju touch screen uređaja i fiskalnog štampača, objedinjenih u jedinstvenu celinu.

Symphony POS na lak i pregledan način pruža korisniku mogućnost snalaženja u meniju, u potpunosti odgovara na izazove i zadovoljava potrebe korisnika, pri tom ispunjavajući svoju zakonsku fiskalnu obavezu.

Symphony POS-a sa ekranom osetljivim na dodir podržava operativne sisteme Windows, Linux, Android i pruža brojne mogućnosti, pored one osnovne, a to je da ubacivanjem odgovarajućeg softvera radi po principu fiskalnog uređaja. Drugi deo predstavlja štampač koji, u zavisnosti od zakonskih regulativa zemlje u koju se uređaj izvozi, može biti fiskalnog i nefiskalnog karaktera.

Specifično je i to da i pored toga što predstavlja simbiozu dva uređaja, Symphony POS je kompaktan, izuzetnog dizajna i jednostavno ga je adaptirati u gotovo svim radnim okruženjima.

Ovaj projekat je značajno unapredio i olakšao sistem naplate, obezbedivši uređaj čiji softver svodi trajanje obračuna i izbacivanje isečka na svega nekoliko sekundi – u zavisnosti od broja kupljenih artikala.

Dimenzije (ŠxDxV = 278x239x121mm) omogućavaju da se Symphony POS može lako uklopiti u bilo koje maloprodajno mesto, bilo da se radi o velikim trgovinskim lancima ili manjim prodavnicama.

Naročita prednost je što postoji nekoliko verzija uređaja, pa kupac može da bira i konfiguriše prema svojim potrebama (operativni system, veličina ekrana, brzina štampača). S obzirom na proizvodnu opremljenost, kompanija HCP (koja poseduje svoje Pick&Place mašinu, Trough hole mašinu, 3D prototype mašinu, CNC mašinu, laser mašinu i još mnoge druge) je u mogućnosti da proizvede kompletno domaći proizvod koji po svim karakteristikama može biti konkurentan sa inostranim.

DRUŠTVENA KORISNOST

Symphony POS uređaj je ekonomičan i predstavlja uštedu za korisnika. U našoj zemlji jedno prodajno mesto zahteva posedovanje kućišta računara, monitora, fiskalnog štampača i eventualno displeja za kupce. Posedovanje HCP izuma značajno pojeftinjuje radno mesto jer u potpunosti zamenjuje sve prethodno navedeno i to po znatno nižoj ceni.

Proizvodnja ovog uređaja ne prouzrokuje negativan uticaj na okolinu.

Komponente koje se koriste nisu zagađivačkog karaktera, a mali procenat otpada, koji nastaje pri proizvodnji, se odlaže u skaldu sa propisima o zaštiti životne sredine.

Proizvod je rezultat “domaće pameti”. U njega je uloženo desetogodišnje iskustvo i kvalitet rada hardver i softver inženjera i s obzirom na interesovanje za njim svuda u svetu, predstavlja svoju zemlju u najboljem svetlu, kao inovativnu, modernu i sa velikim tehnološkim potencijalom.

Kako je samim pojavljivanjem na tržištu (kako domaćem, tako i inostranom) Symphony POS izazvao ogromno interesovanje, tako se budući rast i uspeh mogu naslućivati. Ako je sudeći po trenutnoj situaciji, Symphony POS “preti” da preotme poziciju “najprodavanijeg HCP uređaja” fiskalnoj kasi BEST LC, koja je dugo godina zasluženo bila na tom mestu.

FINANSIJSKI POTENCIJAL

Symphony POS je primenljiv na svakom radnom mestu gde postoji potreba za izdavanjem fiskalnog računa: marketi, apoteke, tržni centri, restorani itd.

Od svog prvog pojavljivanja na tržištu (oktobar 2013, tržište Tanzanije) Symphony POS beleži velike poraste na lestvici rasta potražnje, a sudeći po trenutnim porudžbinama taj trend “preti” ekstremnim povećanjem.

Još u toku razvoja ovog uređaja u Tanzaniji su ostvareni prvi kontakti i iskazano je veliko interesovanje, a nakon sertifikacije u toj afričkoj zemlji krenuo je i prvi izvoz. Ovaj uređaj je izazvao veliko interesovanje na najvećem svetskom sajmu maloprodaje Euro Shop u Dizeldorfu, koji je kompaniji HCP otvorio nove poslovne mogućnosti.

U Srbiji uređaj čeka sertifikaciju, posle koje sledi prodaja.

Kao što godinama unazad dokazuje, kompanija HCP je u Srbiji, pa i u nekim delovima sveta, neprikosnoveni lider u svojoj oblasti, što dokazuju brojna priznanja (npr. nagrada za ProLidera godine), sertifikati renomiranih svetskih instituta (npr. Mikes testing partners) kao i domaćih (SGS) za sve uređaje iz proizvodnog programa, višegodišnje partnerstvo sa “Gemalto” kompanijom (bivši “Siemens”) – čiji je i ovlašćeni distributer za područije jugozapadne Evrope itd.

Symphony POS je samim tim nešto u šta je uloženo svo znanje, umeće i kvalitet, koji su se godinama akumulirali u HCP-u, kako bi se tržištu ponudilo najbolje.

Postavite komentar