“Aurea 2012” – Nagrada za investiciju godine

Nagrada “Aurea” za investiciju godine u Srbiji u 2012. godini dodeljena je 28. marta 2012. godine u beogradskom “Aeroklubu”, uz prisustvo mnogobrojnih predstavnika diplomatskog kora, poslovne zajednice i medija. Švajcarska sertifikaciona kuća SGS je kao strateški partner “eKapije” na projektu “Aurea” podržala ovaj događaj. Pobedniku je nagradu za investiciju godine uručila potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović. Osim glavne nagrade “Aurea 2012”, portal “eKapija” dodelio je i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Dobitnici nagrade “Aurea 2012”

  • Nagrada “Aurea 2012”: “Vinarija Zvonko Bogdan”
  • Priznanje za inovativnost: “Strauss Adriatic” – Inovativna upotreba otpadnog proizvoda za grejanje
  • Priznanje za društvenu korisnost: “Delta” Kladovo – Sistem za reciklažu otpadnih ulja

Žiri

O dobitniku priznanja “Aurea 2012” odlučivao je šestočlani stručni žiri, a sedmi glas su dali i čitaocii “eKapije”.

Žiri za izbor nagrade “Aurea 2012”:

  • Ana Firtel, izvršna direktora Saveta stranih investitora
  • Dr Ljiljana Kundaković, Fond za inovacionu delatnost, direktorka
  • Dr Dejan Erić, Institut ekonomskih nauka, direktor
  • Marinko Ukropina, SGS Beograd, direktor
  • Vladimir Medan, “Basler osiguranje”, predsednik Upravnog odbora
  • Oliver Orton, IFC (Svetska banka), regionalni projekt menadžer

SGS Partner projekta Aurea 2012

SGS Group je najveća svetska organizacija za kontrolisanje, ispitivanje, monitoring i sertifikaciju. Kao globalni uzor, upravlja mrežom od preko 67.000 zaposlenih i 1.250 kancelarija i laboratorija širom sveta. SGS Beograd je osnovan 2001.godine kao punopravni član SGS Grupe od kada počinje brz razvoj i osvajanje novog tržišta u oblasti profesionalnih i specijalizovanih usluga. Nakon deset godina uspešnog poslovanja, danas zapošljava preko 120 kvalifikovanih i iskusnih stručnjaka, posvećenih pružanju vrhunske usluge i spremnih da u svako vreme stvore klijentu dodatnu vrednost. SGS Beograd je ovlašćen od strane nacionalnog akreditacionog tela kao kontrolna organizacija prema standardu SRPS ISO/IEC 17020 i laboratorija prema standardu SRPS ISO/IEC 17025.

Zahvaljujući vrhunskom profesionalnom iskustvu, striktnom poštovanju etičkog standarda osnivača i podršci globalne mreže, SGS Beograd je postao vodeća kompanija u Srbiji u oblasti kontrolisanja i sertifikacije, sa ciljem da to uskoro postane i u oblasti pružanja usluga ispitivanja.