Algo technology razvija organske proizvode za zaštitu bilja na bazi braon morske alge – U planu plasman tehnologije i proizvoda u zemlje Jugoistočne Evrope

Portal eKapija raspisao je konkurs za najbolju investiciju u 2018. godini – Aurea 2019, a u susret novim dobitnicima posetili smo kompanije koje su prošle godine ušle u uži krug nominacija, da vidimo dokle su stigle u svom poslovnom razvoju.

Kompanija Algo technology iz Topole, koja je dobitnik nagrade za investiciju godine Aurea 2018, osvojila je tehnološki postupak ekstrakcije braon morske alge (Ascophillum nodosum) bez upotrebe velikih količina energije i skupih hemijskih procesa, a trenutno radi na razvoju novih proizvoda iz domena organske proizvodnje, osavremenjivanju proizvodnog procesa i izlasku na nova tržišta.

Prema rečima Dejana Prvulovića, direktora proizvodnje kompanije, Algo technology je mlada firma koja tek treba da iskaže svoj potencijal.

– Prošlogodišnja nagrada Aurea za investiciju godine je pokazala da smo na pravom putu u razvoju novih tehnologija i plasmana naših proizvoda – ističe naš sagovornik i dodaje da tek treba da iskoriste pun marketinški potencijal ovog priznanja.

Kako navodi , kompanija je protekli period iskoristila za unapređenje postojećih proizvoda i razvoj novih, koji bi trebalo da se pojave na tržištu tokom ove godine.

– U toku je i proces nabavke nove linije koja će osavremeniti tehnološki proces – kaže Prvulović za naš portal i dodaje da su nova ulaganja u planu krajem godine. – Tu izdvajam početak organske proizvodnje u oblasti zaštite bilja na bazi alge Ascophyllum nodosum, kao i ozbiljan rad na promociji proizvoda i saradnju sa evropskim institucijama, kako bi se uključili u rešavanje ekoloških problema.

Po rečima Prvulovića, u planu je i plasman tehnologije i proizvoda u zemlje Jugoistočne Evrope, kao i realizacija angažmana u Rusiju I Kinu.

– Pošto smo prošle godine registrovali proizvode u Rusiji i obavili dosta ogleda i sada očekujemo plasman robe. Trenutno radimo na marketingu, uz podršku poslovnih partnera u Rusiji. Što se tiče već ugovorenog plasmana u Kinu, tu se stvari odvijaju veoma sporo. Iako je maltene sve već dogovoreno, kineski partneri su veoma inertni. Ipak, nadamo se brzom angažmanu, pošto smo u poslednjih nekoliko dana dobili indicije se sve konačno pokrenulo sa mrtve tačke – zaključuje Prvulović priču o budućim planovima kompanije Algo technology.

Postavite komentar