Beogradski KOOZMETIK radi na novim proizvodima – Uskoro ulazak na tržište BiH i Francuske

Portal eKapija raspisao je konkurs za najbolju investiciju u 2018. godini – Aurea 2019, a u susret novim dobitnicima razgovarali smo sa prošlogodišnjim finalistima, da vidimo dokle su stigli u svom poslovnom razvoju.

Beogradska kompanija KOOZMETIK ove godine radi na dva nova proizvoda – čvrstom sapunu za ruke i prirodnoj pasti za zube, što zahteva, kako kaže, i dodatno proširenje proizvodnje, ulaganja u opremu i ljudstvo. I izvoz je među prioritetima za ovu godinu.

KOOZMETIK je prošle godine bio jedan od finalista nagrade Aurea koju dodeljuje eKapija.

– Lično, nagrada nam je jako značila u smislu prepoznavanja našeg truda i energije, koja je stvarno ogromna, i koju ulažemo u posao i razvoj naše firme i brenda. Sama činjenica da smo bili nominovani za nagradu nam je bila podsticaj jer je pokazala da utisak ostavljamo i šire nego što mi to mozda sami mislimo. Naravno, nominacija je donela i dodatno interesovanje korisnika naših proizvoda i pratilaca na društvenim mrežama i samim tim nam je bila i marketinški značajna – kaže Daniela Stanković suvlasnica KOOZMETIK-a.

Generalni direktor eKapije Zdravko Lončar i suvlasnica KOOZMETIK-a Daniela Stanković

Ona za naš portal objašnjava da oni sada rade na novim proizvodima, kao i da su proširili asortiman i prodajnu mrežu. Uvrstili su u asortiman nekoliko novih proizvoda – potpuno prirodni osveživač doma, Gel za suvo pranje ruku.

– Radimo na unapređenju dizajna i pakovanja. Omasovili smo određene proizvode. Lip balmovi, dezodoransi i kapi za zube se prodaju sada u DM i Lilly drogerijama. Otvorili smo našu radnju u centru Beograda, koja će biti i mesto okupljanja i gde ćemo organizovati i razne edukacije, radionice i nadamo se umrežiti i sa drugim malim biznisima. Pre svega u našoj novoj radnji,u centru Beograda, u Višnjićevoj 2. Zatim i u Makadamu, Idea Organic, Olivia store, Merkator hipermarketu, Srbotrade, Apomarket i Prima apotekama, na beogradskom aerodromu u DUFRY-ju.
Selektovani proizvodi, lip balmovi, dezodoransi i kapi za zube se prodaju sada u DM i Lilly drogerijama.

Sto se tiče izvoza još uvek su orjentisani samo na Crnu Goru, nadaju se uskoro ulasku i na tržište Bosne. Proces sertifikacije za EU je potrajao duže nego što je bilo planirano, kako kažu, i nadaju se izvozu u Francuskoj početkom maja ove godine.

Postavite komentar