eKapija nagrađuje investiciju godine u Srbiji – Nominujte projekat za nagradu Aurea 2017

U nastojanju da promoviše projekte dobre za održiv razvoj srpske privrede eKapija će i ove godine dodeliti nagradu za investiciju godine u Srbiji – Aurea 2017.

Pozivamo sve kompanije koje su tokom 2016. godine realizovale projekat koji odgovara kriterijumima nagrade da se prijave – konkurs za nominacije otvoren je do 3. marta.

Nominovani projekat trebalo bi da je realizovan tokom prethodne kalendarske godine, a biće vrednovan na osnovu tri kriterijuma: inovativnost/originalnost, društvena korisnost i finansijski potencijal.

Količina uloženih sredstava nije presudna, već se projekti vrednuju na osnovu originalnosti inovacije koje su primenili, značaja koji imaju za okruženje, kao i potencijala da budu uspešni na tržištu. Ravnopravno učestvuju sve privredne grane i sve vrste projekata, tako da nije bitno da li je kompanija implementirala novi proizvodni proces/tehnologiju, razvila ili primenila originalni softver, ponudila novi proizvod ili osmislila novi pristup tržištu.

Zdravko Lončar, direktor portala eKapija, kaže da su stalne promene i inovacije ključ uspeha u poslovanju i da su vrednosti koje promoviše ova nagrada bitne za održivi privredni razvoj Srbije.

– Obično kod nas nagrade idu istaknutim pojedincima. Mi ovom nagradom, koja se uglavnom dodeljuje privrednim subjektima, slavimo dobru ideju, timski rad i odgovoran odnos prema društvu i sredini. Želimo da pošaljemo poruku zajednici da je konstantna inovacija neophodna kako bismo prevazišli barijeru nekonkurentnosti naše privrede, ali i da kažemo da se takođe isplati biti odgovoran – bilo da se to odnosi na očuvanje životne sredine ili doprinosi boljitku građana i zajednice kroz zapošljavanje, afirmaciju nerazvijenih područja i sl.

Urednički tim eKapije započeo je selekciju kandidata za nagradu, a zainteresovane kompanije mogu se prijaviti i same popunjavanjem formulara na stranici www.aurea.rs. Nakon analize pristiglih prijava, projekti koji uđu u uži izbor takmičenja biće predstavljeni na portalima www.ekapija.com i www.aurea.rs, a o pobedniku će odlučiti stručni i nepristrasni žiri, dok će jedan glas dati čitaoci eKapije i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta. Osim glavne nagrade biće uručena i dva specijalna priznanja – za inovativnost i društvenu korisnost.

Poslovni portal eKapija nagradu Aurea dodeljuje devetu godinu zaredom u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Postavite komentar