U užem izboru za investiciju godine 8 projekata – Dodela nagrade “Aurea 2016” 30. marta

Poslovni portal “eKapija” dodeliće krajem marta, osmi put za redom, nagradu za investiciju godine u Srbiji “Aurea”.

U uži izbor za ovogodišnju nagradu ušlo je 8 projekata koji su se najbolje rangirali po 3 kriterijuma: inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal, a u izboru laureata učestvovaće i posetioci portala aurea.rs, glasanjem putem interneta.

Finalisti nagrade “Aurea 2016” su:

“Lađar transport” – Fabrika ugljenih briketa Ub

“MK Fintel Wind” – Vetropark Kula

“Euroheat” – Proizvodnja pločasto-dobošastih izmenjivača toplote

“Knauf Insulation” – Uvođenje ECOSE Technology u proizvodnju kamene mineralne vune

ProCredit bank – Samouslužne zone 24/7

“Digital Logic” – Multifunkcionalni NFC 2DQR Barcode čitač

“Agrogrnja” – Silo-port Beočin

“Hemofarm” – Pogon za prečišćavanje otpadnih voda

Glasanje na zvaničnoj stranici nagrade trajaće do 23. marta, a konačnu odluku o dobitniku priznanja “Aurea 2016” doneće stručni i nepristrasni žiri. Ovogodišnji članovi žirija su: direktorka Centra za usluge i posredovanje u Privrednoj komori Srbije Nataša Kecman, Ana Firtel, izvršna direktorka Saveta stranih investitora, dr Dejan Erić, Beogradska bankarska akademija, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Vojin Šenk, Dušan Tomić partner u KPMG i Vladimir Medan, profesor Beogradske bankarske akademije.

Osim glavne nagrade, “eKapija” će dodeliti i dva specijalna priznanja: za inovativnost i društvenu korisnost.

Zdravko Lončar, direktor “eKapije”, rekao je da je osam finalista izabrano u konkurenciji više od 30 projekata nominovanih za učešće u nagradi “Aurea” ove godine.

– Imali smo dosta kvalitetnih nominacija i bilo je teško izdvojiti samo osam koje će ući u uži izbor, pa mislim da će i žiri imati težak zadatak da odabere pobednike. Očigledno su privrednici, bez obzira na lošu investicionu klimu u zemlji i regionu, ipak spremni da investiraju u kvalitetne projekte, koje po pravilu krasi inovativnost ali i odgovoran odnos prema okruženju i zajednici. Nagrada “Aurea” je upravo i osmišljena da promoviše ovakve projekte i ove vrednosti jer one predstavljaju recept za napredak i održivi razvoj naše zemlje. Pozivam čitaoce da se aktivno uključe i glasanjem na sajtu aurea.rs pomognu žiriju oko odluke, a ujedno i podrže ove značajne projekte.

Partner “eKapije” na projektu “Aurea 2016” je osiguravajuća kuća “Coface”.

– Izuzetno nam je drago da u ovim teškim uslovima poslovanja sa kojima se suočava naša privreda imamo ovako dobre projekte koji su ušli u finale izbora za nagradu “Aurea 2016”. Kao strateški partner u projektu “Aurea”, “Coface” želi da pošalje snažnu poruku i ohrabi kompanije da nastave da razvijaju nove ideje, originalnost i kvalitetne projekte koji će podstaći stvaranje novih vrednosti i imati opšti doprinos celokupnom privrednom ambijentu Srbije – rekao je Đorđe Živanović, direktor “Coface”-a.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 30. marta.

Poslovni portal “eKapija” nagradu “Aurea” organizuje u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, bez finansijskog interesa, sa namerom da promoviše i podrži projekte značajne za održiv razvoj srpske privrede.

Postavite komentar