Nominacije za 2015. godinu

meter_control_260914
“Meter&Control” – IDIS interoperabilna brojila električne energije
Beogradski proizvođač sistema za daljinsko očitavanje i upravljanje potrošnjom električne energije, kompanija "Meter&Control" dobila je u 2014. godini IDIS sertifikat za pametna brojila ST401 i SM401 čime se beogradska kompanija svrstala u grupu od pet svetskih proizvođača koji ga poseduju, a čija delatnost pokriva kompletno svetsko tržište.
zenski_centar_uzice_060315
Ženski centar Užice – Reciklažni centar tekstila
Ženski centar Užice pokrenuo je inovativni model zbrinjavanja tekstilnog otpada, koji obuhvata proces od primarne selekcije preko reciklaže do plasiranja novih proizvoda od recikliranog tekstila na tržište.
uredjaj_unistavanje_ambrozije_060315
Uređaj za uništavanje ambrozije
Srpski pronalazač Miloš Stanković razvio je u 2014. godini poslednju generaciju uređaja za uništavanje ambrozije koji regulacijom frenkvencije i struje uništava ambroziju u korenu ekološkim putem, bez hemije i pesticida.
naftachem_adidizel_060315
“Naftachem” – Postrojenje za aditiviranje goriva
Novosadska naftna kompanija “Naftachem” pokrenula je u aprilu 2014. godine proizvodnju aditiviranog evrodizela poslednje generacije u svom skladištu derivata u Sremskoj Kamenici. “AdiDizel” je mešavina vrhunskih evropskih aditiva, pouzdanog goriva, moderne tehnologije i srpskog znanja i rada.